Modeljernbaneklubben    

                 N-Aalborg          

                 MjkNAb

 


Tilbage

Bjarke

Hvordan jeg har bygget en dekoder ind i en Trix NoHAB demostrator.

Det kræver ikke særlig meget værktøj.

Bjarke

Afmonter forsigtigt selve plast overdelen af maskinen.

Jeg har fjernet at hvad der sad på printet inde i lokomotivet, dette er et par drossel spoler og et par dioder til motor og lys. Disse skal ikke bruges når der kommer en dekoder ind, da de ikke laver noget andet end at få dekoderen til at brumme. Den grønne ledning skal IKKE fjernes, da den er til strøm optag fra hjulene.

Bjarke

Jeg havde en Lenz 0521 ligene så den røg i, men i dag ville jeg nok vælge en Lenz mini silver/gold eller en Uhlenbrock 73 500.

Bjarke

Dekoderen er anbragt under printet, der er lige plads til den. Der er plads til at ledningerne kan komme op mellem rammen og vognkassen.

Bjarke

Så er det bare at forbinde ledningerne efter dekoderens manual eller se på billedet der viser det. Som det ses bruges den blå ledning ikke, den er til en ekstra funktion. Det er bare at klippe den af eller lade den side, jeg har valgt at lade den side.

Så er det bare at få den på programmerings sporet og få givet den en adresse. Jeg har valgt at give den nummer 2246 da dette er dens bygge nummer fra NoHAB, den kunne også havde fået 3602 da den kom til at hedde Di 3. 602 ved NSB. Se evt. bogen Di 3 ”billedboken om en loklegende”

Af Ståle Næss fra BSN forlag ISBN: 82 91448 29 9

Manual til den dekoder jeg har brugt