Modeljernbaneklubben    

                 N-Aalborg          

                 MjkNAb

 


Tilbage

Ole

Jeg er ved at opbygge et vinter-/julelandskab. Vi har tidligere haft et vatlandskab med en kirke med fyrfadslys i. Der opstod ideen, at til juleromatikken hører der selvfølgelig en station og et damptog der kører gennem et snefyldt landskab.

Jeg fik en hyldeplads med plads til et anlæg på 125 cm og 47 cm bred. Banen er opbygget på 9 mm MDF plade med en ramme af 15x40 mm fyrrelister. Der er limet 3 lodrette MDF traverser under banen, for at stabilisere pladen, samt for at bære den forsænkede banestrækning.

Ole

Husene er ny færdigsamlede og der er prøveopstilling af byen og stationen på banen. Næste etape er færdiggørelse af skinnelægning til godssporene og strækningen der går neden under rundbanen og ud til færgen. Herefter skal der arbejdes på landskabet. Der vil blive lavet et prøvehjørne, hvor der skal eksperimenteres lidt med snelandskab.     

I løbet af december måned er mit jule-/vinterlandskab er blevet noget mere vinterligt end på de forrige billeder. Jeg har nu malet hele anlægget hvidt og lagt brostensveje ud. Jeg har også opstillet nogle træer med sne på. Jeg skal have købt en del flere træer til at lave skoven med.

Ole

Jeg har købt et snedækket juæetræ med lys på som skal stå på torvet ved stationsbygningen - det ser rigtigt godt ud. Jeg vil også lave lys i husene. Næste gang jeg opdaterer med nogle nye billeder vil jeg prøve og se om jeg kan få lysene med. Billederne er desværre lidt mørke og sneen ser grumset ud, men i virkeligheden er sneen meget hvid og lyset skinner i snekrystallerne som ved rigtig nyfalden sne.

Ole

Tre af husene har fået sne på taget og jeg har lavet et par haver med hække og sne. Sneen er et hvidt krystalpulver som man kan købe i modeltogsforretningerne. Det limes på med hvid lim, ligesom når man lægger ballast ud på spor. Først maler jeg taget eller landskabet med hvid farve. Så drysser jeg lidt snepulver på. Bagefter drypper jeg en opløsning af hvid lim og vand med et par dråber sulfo på, for rigtigt at binde snepulveret fast.

Ole

Hullet mellem stationen og skoven skal blive til en sø. Jeg har ikke endnu fundet ud af hvordan jeg vil lave en frossen vandoverflade. Nu er det blot at fortsætte med "snelægningen" på sporene, vejkanterne og resten af husene.